LATINICA ЋИРИЛИЦА

PROTAN - Izloženi ili neprohodni krovovi - Vakuumski krovovi

CNT

Firma CNT d.o.o. je zastupnik norveške firme PROTAN na tržištima Srbije i Crne Gore.


Na osnovu odobrenog naučnog principa PROTAN je razvio i patentiaro svoj jedinstveni vakuumski krovni sistem koristeći veće razumevanje načina na koji sile vetra deluju na zgradu. Od prvog instaliranja vakuumskog krova na Norveškom institutu za istraživanje gradnje u Trondheimu, taj je sistem usvojen za mnoge projekte širom Evrope.

Za vakuumski krovni sistem, koristi se PROTAN SE paleta proizvoda.

Vakuumski krovni sistem je pogodan:

  • kada je korištenje sredstava za pričvršćivanje zabranjeno ili nepoželjno
  • kada podloga nije pogodna za korištenje tradicionalnih metoda
  • kod obnavljanja zdravih površina


Moguće su uštede troškova, zavisno od geometrije zgrade. To je često dobra alternativa kad je brzina primene jako važna. Taj sistem uvodi kontrolisani tok vazduha ispod membrane kroz posebno projektovane kanale za provetravanje. Međutim, zbog prirode i dizajna sistema podloga mora biti nepropusna za vazduh. U svim slučajevima, posavetujte se sa službom za tehnička rešenja firme CNT.NAPOMENA:

Ovaj sistem je izuzetno opasan ukoliko se ne posavetujete sa našom tehničkom službom i ukoliko se ne primjenjuju određena pravila i proračuni potrebni za funkcionisanje ovog sistema. Takođe, s obzirom da se u ovom sistemu ne koriste šrafovi kojima se PVC membrana mehanički pričvršćuje za krovnu konstrukciju, postoji opasnost da se prilikom jakih i olujnih vetrova kompletna membrana odvoji od krovne konstrukcije.


Brošure

Tehnički listovi

NAPOMENA: Pored pažljive provere, a zbog mogućnosti da nam se negde promakla neka greška, firma CNT d.o.o. ne garantuje ispravnost informacija prikazanih na ovom veb sajtu.