Atlantis - GroWall ® vertikalni zeleni zidovi

Stvorite bujne i prekrasne vertikalne vrtove, unutar ili izvan objekta sa Atlantis Gro-Wall ® modulima. Uvedite deo prirode u urbane prostore uz veće pročišćenje vazduha. Vertikalni vrtovi omogućuju jednostavnost korišćenja mešavina supstrata i zadržavanja hranjivih substanci. GroWall ® modularni sistemi omogućuju kontrolisano navodnjavanje i individualni pristup biljkama stvarajući optimalne uslove za uspešan rast biljaka na vertikalnom vrtu. Vertikalni vrt poboljšava mikroklimatske uslove u prostorima i bitno utiče na smanjenje potrošnje energije. Mešavine supstrata mogu se prilagoditi specifičnim zahtevima zelenih vrtova i geografskim lokacijama na kojima se nalaze. Za manje projekte, uglavnom se koriste mješavine supstrata. Za vrijeme sadnje su preporučljiva okrugla ili kugličasta đubriva. Može se koristiti Perlit (lagani vulkanski kamen), koji je anorganski i neće se raspasti kroz duže vreme. Perlit je odlična komponenta sistema koja izvrsno zadržava vlagu.

Vertikalni vrt je do sada bio investicija koju je retko ko mogao sebi priuštiti. Zbog visoke cene, manjka profesionalaca koji izvode takve sisteme i nemogućnosti nabavke na našem tržištu malo je projekata sa vertikalnim vrtovima.

GroWall ® je prvi sistem vertikalnog vrta koji je moguće jednostavno ugraditi u bilo koji deo objekta, reprezentativnog dela polovnog prostora ili trgovačkog centra. Kupovinom paketa sa svim potrebnim priborom za montažu, sami ste u mogućnosti složiti svoj vlastiti vertikalni zid. Sastavljanje i montaža su jednostavni (moduli se slažu se poput lego kockica). Potrebno je izabrati kvalitetan supstrat, biljke koje želite na svom vrtu i uz redovno održavanje i kvalitetno osvetljenje možete stvoriti svoju zelenu oazu. Postoji mogućnost ugradnje jednostavnog sistema za navodnjavanje.

Atlantis Gro-Wall ® vertikalni sistem je modularan, sa individualnim pristupom biljkama i može se neograničeno širiti i vertikalno i horizontalno. Gro-Wall ® moduli dostupni su i jednostavni za održavanje, samim time omogućuju veliku kreativnost u projektovanju i dizajnu. Takođe, moduli su tako dizajnirani da se kroz module može ugraditi i sistem za navodnjavanje sa programatorom ili se može direktno spojiti na vodnu instalaciju.

Gro-Wall ® moduli se jednostavno ugrađuju i brzo se fiksiraju na betonske, drvene, metalne i ostale konstrukcije.