Atlantis - Грађевинарство - Вертикална дренажа

Фирма ЦНТ д.о.о. је заступник аустралијске фирме Atlantis на тржиштима Србије и Црне Горе.

Због учесталих проблема са несавесним и неправилним затрпавања ископа где се уз земљу убацује разни грађевински отпад, долази до механичког оштећења хидроизолационих и осталих слојева. Наиме, приликом слегања затрпаног материјала делови оштрих арматурних мрежа, стаклених флашица, великих камених блокова постепено оштећују све слојеве али и сам бетонски зид приликом којих долази до великих проблема са процурењем воде али још већег проблема на који начин санирати и финансирати те поправке. Фирма ЦНТ нуди најбоље решење на тржишту за механичку заштиту подземних хидроизолационих и осталих слојева врло снажним Atlantis дренажним ћелијама које механички штите хидроизолацију али и дренирају воду.

Atlantis вертикална дренажа има високу компресивне снагу, штити хидроизолационе системе и мембрану, економски исплатива, лагане конструкције, једноставно се транспортује, лако се уграђује и изузетно је корисна као вертикална дренажа. Систем је идеалан за контролу и усмеравање вишка воде, иделан је за дренажу зидова подземних гаража, паркиралишта и зидова подрума.

Издржљива зидна вертикална дренажа пружа изузетну растерећеност зидова у земљи од хидростатичног притиска подземних вода!!

Предности вертикалне дренаже:

• штити хидроизолациону мембрану
  • има изузетна механичка својства
  • има изузетне техничке карактеристике
  • штити структуру самог зида
  • лаке је конструкције
  • једноставна за уградњу
  • најефикаснији дренажни систем
  • ефективно ослобађа хидростатички притисак

Дуготрајне предности:

• обезбеђена заштита бетоснких зидова у земљи
  • заштита хидроизолационе мембране

Смањена пуцања бетонских конструкција изазвана температурним разликама

Температуре у земљи могу да варирају у зависности од дубине објекта. Температурне разлике стварају огромне тензије и као последицу и пукотине на зидовима подземних објеката што може довести и до пуцања хидроизолационих мембрана али и зида у екстремним случајевима. Atlantis-ови зидни панели својим јединственим дизајном стварају простор између зида и материјала којим се затрпава, самим тиме долази до регулације температуре. Најчешћа пуцања можемо видети на Цвећарница или бетонским жардињерама. Altantis је развио идеалан систем за жардињере који може складиштити воду али и заштити саме жардињере од напрезања и пуцања.