LATINICA ЋИРИЛИЦА

PROTAN - Изложени или непроходни кровови - Вакуумски кровови

CNT

Фирма ЦНТ д.о.о. је заступник норвешке фирме PROTAN на тржиштима Србије и Црне Горе.


На основу одобреног научног принципа PROTAN је развио и патентиаро свој јединствени вакуумски кровни систем користећи веће разумевање начина на који силе ветра делују на зграду. Од првог инсталирања вакуумског крова на норвешком институту за истраживање градње у Trondheim-у, тај је систем усвојен за многе пројекте широм Европе.

За вакуумски кровни систем, користи се PROTAN SE палета производа.

Вакуумски кровни систем је погодан:

  • када је коришћење средстава за причвршћивање забрањено или непожељно
  • када подлога није погодна за коришћење традиционалних метода
  • код обнављања здравих површина


Могуће су уштеде трошкова, зависно од геометрије зграде. То је често добра алтернатива кад је брзина примене јако важна. Тај систем уводи контролисани ток ваздуха испод мембране кроз посебно пројектоване канале за проветравање. Међутим, због природе и дизајна система подлога мора бити непропусна за ваздух. У свим случајевима, посаветујте се са службом за техничка решења фирме ЦНТ.НАПОМЕНА:

Овај систем је изузетно опасан уколико се не посаветујете са нашом техничком службом и уколико се не примењују одређена правила и прорачуни потребни за функционисање овог система. Такође, с обзиром да се у овом систему не користе шрафови којима се ПВЦ мембрана механички причвршћује за кровну конструкцију, постоји опасност да се приликом јаких и олујних ветрова комплетна мембрана одвоји од кровне конструкције.


Брошуре

Технички листови

НАПОМЕНА: Поред пажљиве провере, а због могућности да нам се негде промакла нека грешка, фирма ЦНТ д.о.о. не гарантује исправност информација приказаних на овом веб сајту.