LATINICA ЋИРИЛИЦА

Atlantis - Пејзажи и животна средина - Сакупљање кишнице

CNT

Фирма ЦНТ д.о.о. је заступник аустралијске фирме Atlantis на тржиштима Србије и Црне Горе.


Atlantis-ов систем се доказао ефективним у домаћинству али и при комерцијалним пројектима као сигуран систем за складиштење и поновно коришћење воде. Могуће је складиштити кишницу и користи је за заливање. Могуће је складиштити кишницу испод спортских терена, дечијих игралишта, голф терена и користити је за наводњавање. Постоје многобројне апликације у којима се модуларни резервоари за складиштење воде могу користити. Наводимо само пар примера како дренирати, акумулирати и касније користити водне ресурсе.

Како систем функционише?

Систем кишницу са кровова или са дренираних површина филтрира и сакупља у модуларним резервоарима или тзв. инфилтрацијским блоковима. Вода се касније може користити као техничка вода, као вода за заливање или се (као на слици) може са преливном цеви преусмерити у инфилтрационе резервоар и процедјивати назад у земљу.
Предности:

 • Повећане искоришћености површине
 • Капацитет воде је у овом систему неограничен
 • Смањује зависност од воде из водене мреже
 • Инфилтрациони систем и систем сакупљања воде је надземни и подземни
 • Резервоари су модуларни, лагано се прилагођавају било каквом захтеву за количином и простором
 • Пречишћавање воде
 • Снажног структуралног дизајна
 • Веома ниски захтеви за одржавањем
 • Нема потребе за одржавањем због претходног филтрирања
 • 95% корисне запремине
 • Могућност високе инфилтрације
 • Једноставан транспорт, слагање и уградња


Идеално за уградњу на:

 • спортске терене
 • паркове и вртове
 • паркиралишта за аутомобиле
 • кућне зелене површине


Техничке спецификације модуларних резервоара Flo-Tank ®

Atlantis модуларни резервоари користе технологију површинског и подземног инфилтрирања (процеђивања), резултујући чистом водом која се може поново користити или се чиста вода једноставно испушта у природну околину. Atlantis модуларни резервоари пружају висококвалитетну опцију за управљање, усмеравање и складиштење атмосферских вода у било којој врсти подземних материјала.

Квалитет воде

Atlantis модуларни резервоари се користе где постоје захтеви за постизањем високо квалитетне воде, уз ефективно филтрирање различитих прљавштина и загађивача. Осим очите еколошке предности, подземна локација резервоара пружа више корисних површина и побољшава естетику у односу на бетонске или пластичне резервоаре.

Предности модуларног начина повезивања резервоара и планирање

Atlantis-ов систем модуларних резервоара има перформансе које надмашују застареле канале. Atlantis-ов систем нуди око 95% празног расположивог простора у поређењу са мање од 20% у типичним одводним каналима и стеновитим упојним бунарима. Захваљујући томе, заузима мање места, а систем постиже исте капацитете запремине као и традиционални одводни канали. То доприноси уштеди у времену и новцу, инсталација је бржа и мањи су трошкови изградње. Atlantis-ови модуларни резервоари су лагани и инсталацију чине бржом, сигурнијом и јефтинијом. У Atlantis систему нема скупљања талога за разлику од стварања зачепљења карактеристичног за традиционалне одводне канале. Резервоари су робусни, велике чврстоће и носивости и могуће их је уградити испод саобраћајница, гаража и приступних путева.

Резервоаре је могуће прилагодити свим облицима и захтевима!


Начин слагања модуларних резервоара Flo-Tank ®

3 плоче

Највећа чврстоћа под притиском 15 t/m2
Погодно за просторно уређење и оптерећења везана за промет пешака
 

4 плоче

Највећа чврстоћа под притиском 24 t/m2
Погодно за просторно уређење и оптерећења везана за повремен промет возилима (уз адекватну дубину материала за затрпавање)
 

5 плоча

Највећа чврстоћа под притиском 28 t/m2
Погодно за просторно уређење и оптерећења везана за промет возилима (уз адекватну дубину материала за затрпавање)
 

7 плоча

Највећа чврстоћа под притиском 35 t/m2
Погодно за просторно уређење и оптерећења везана за чести промет возилима (уз адекватну дубину материјала за затрпавање)
 

Брошуре

НАПОМЕНА: Поред пажљиве провере, а због могућности да нам се негде промакла нека грешка, фирма ЦНТ д.о.о. не гарантује исправност информација приказаних на овом веб сајту.